Vrouwen in institutioneel Pensioen

Jury voor De Gouden Pump Award 2017 is bekend

Persbericht

De netwerkorganisatie ViiP (Vrouwen in institutioneel Pensioen) reikt om het jaar de Gouden Pump Award uit aan een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in topfuncties in de wereld van (institutionele) pensioenen.

Met ingang van heden kunnen organisaties zich nomineren om voor deze prestigieuze prijs in aanmerking te komen. We zijn verheugd te kunnen melden dat een sterk jury-team de nominaties gaat beoordelen.

De jury bestaat uit:

  • Nicole Beuken, executive directeur bij St Pensioenfonds ABP
  • Jolanda de Groot, oprichter en hoofdredacteur van het blad Financial Investigator
  • Kick van der Pol, onafhankelijk voorzitter Pensioenfederatie en toezichthouder bij profit- en non-profit organisaties
  • Esther Raats – Coster, toezichthouder bij profit- en non-profit organisaties, voormalig zakenvrouw van het jaar en voormalig directeur stichting Talent naar de Top
  • Roelie van Wijk-Russchen, CEO TKP Investments BV

Waarom een prijs?
De Award sluit aan bij het streven van ViiP naar een grotere zichtbaarheid van vrouwen in de pensioensector. Het aandeel van vrouwen in besturen, toezichtorganen en beleidsbepalende functies in de sector is slechts 10%. Wat ViiP betreft moet dat percentage naar minimaal 30%. Organisaties en besturen met een evenwichtige v/m-verdeling zijn aantoonbaar innovatiever en slagvaardiger, kunnen beter omgaan met verandering, benutten meer potentieel, hebben meer voeling met de markt en zijn succesvoller. Alle reden voor een actief diversiteitsbeleid v/m.

Voor wie?
De Gouden Pump wordt uitgereikt aan een organisatie die werkzaam is in de wereld van pensioenen. Dat kunnen pensioenverzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoerings-organisaties, toezichthouders, de academische wereld, vermogensbeheerders en adviseurs zijn. Winnaars in de afgelopen jaren zijn: TKP Investments, Robeco en ABP.

Nominaties
Organisaties die in aanmerking willen komen voor de Gouden Pump kunnen zich aanmelden bij de Gouden Pump Commissie van ViiP uiterlijk 1 maart 2017.
De uitreiking zal plaatsvinden op het jaarcongres van ViiP op 20 april 2017. Zie ook de website van ViiP.

Voor nadere informatie, neem direct contact op met de Gouden Pump Commissie, Ingrid Reichmann (managing partner Partners at Work) op 035 6940425 of via email: i.reichmann@partnersatwork.nl