Vrouwen in institutioneel Pensioen

Digitale themasessie: Het glazen plafond

26-11-2020

Verslag
Op 26 november was het zover! Deelnetwerk 9 van ViiP heeft een interactief webinar georganiseerd over het glazen plafond met Christina Bazan y Kapteijns als moderator en Ingrid Oudhuis en Debbie van der Veen als gastprekers.

Wat zijn de geheimen van succesvolle vrouwen en waar willen deze vrouwen liever niet over praten? In een interactieve sessie met voorbeelden uit de praktijk zijn de valkuilen op een hilarische wijze door de gastsprekers besproken en tips gegeven aan de 49 deelnemers. Voor velen was het een Aha-erlebnis oftewel een Aha-moment.

Ingrid Oudhuis is Directeur Business Line Particulier binnen Scildon en ze heeft een enorme staat van dienst. Ze heeft aan de hand van haar carrière een aantal praktijkvoorbeelden aangegeven waar ze tegenaan is gelopen tijdens haar carrière pad tot nu. Ze zei letterlijk: “Ik heb het ook vaak opgezocht”. Verder waren er aan de hand van haar anekdotes hele grappige momenten tijdens de sessie.

Debbie van der Veen heeft vervolgens het stokje overgenomen. In haar dagelijkse leven is Debbie coach voor ondernemende vrouwen (en mannen). Ze viel meteen met de deur in huis door de vraag te stellen wat het grootste geheim is van succesvolle vrouwen. Namelijk veel succesvolle vrouwen, zoals Michelle Obama, Maya Angelou, Sheryl Sandberg, Emma Watson etc. leiden aan ‘imposter sydrome’ oftewel oplichterssyndroom. Ondanks externe bewijzen van hun succes of competenties, kampen ze met het syndroom dat ze bedriegers zijn en hun succes niet verdienen. Succes wordt afgedaan als geluk, timing of het resultaat van het misleiden van anderen.

De dag werd onder het strenge timemanagement van Gül Poslu succesvol afgesloten. Pas goed op jezelf en je dierbaren!

Christina Bazan Y Kapteijns, Gül Poslu en Sevinç Acar

Uitnodiging
Beste leden van deelnetwerk 9 en andere deelnetwerken.

Graag nodigen we je uit voor de digitale sessie op 26 november tussen 16u en 17u. Dit is een Teams sessie, waar jullie na aanmelding een uitnodiging voor zullen ontvangen. Leden van andere deelnetwerken zijn ook van harte welkom. Wil je deze bijeenkomst graag bijwonen? Stuur dan een email aan secretariaat@viip.nl.

Programma
Het glazen plafond brokkelt zo langzamerhand af. En toch claimen vrouwen, minder dan mannen, hun plek in de spotlight. Wat zijn de geheime gedachten van succesvolle vrouwen? Wat belemmert vrouwen om hun volledige potentieel te bereiken? In een interactieve lezing met voorbeelden uit de praktijk, worden de valkuilen besproken en worden tips gegeven om je ware potentieel te bereiken.

Biografie sprekers
Debbie van der Veen is opgeleid als jurist en onderwijskundige. Zij was o.a. secretaris van de raad van bestuur en raad van commissarissen van Delta Lloyd Groep voordat zij de overstap maakte naar het ondernemerschap. Debbie heeft een eigen praktijk waarin zij ondernemende vrouwen coacht die hun potentieel willen bereiken. Daarnaast traint zij medewerkers bij bedrijven als Rabobank, Microsoft en Achmea die hun invloed willen vergroten.

Ingrid Oudhuis is Directeur Business Line Particulier binnen Scildon. Zij heeft binnen de financiële dienstverlening eerder managementrollen vervuld in o.a. het hypotheekbedrijf, verkoop, betalingsverkeer, en een aantal jaren in HR. Binnen dat laatste vakgebied heeft zij zich eerder beziggehouden met organisatie-ontwikkeling en talentontwikkeling.

Aanmelden
Meld je nu aan voor deze bijeenkomst. Stuur een email aan secretariaat@viip.nl.